Eğitim Sitesi

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Nedir? Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtım Örtüsü (Membranı):

Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su geçirimsiz yalıtım örtüleridir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Brütalizm: Le Corbusier'nin Marsilya'daki konut birimi ve Chandigarh'daki yapıların tarzındaki yapılar ile bunlardan esinlenerek yapılan yapıları nitelendirmek üzere 1954 yılında İngiltere'de ortaya atılan terim. Yapı öğelerinin kendilerine özgü nitelikleriyle belirtilmeleri yanında çeşitli hacimlerin de karakterlerini plastik öğeler halinde iyice ortaya koymaları ve dıştan okunabilmeleri, brütalizmin özellikleridir. Yapıda teknik mükemmellik yerine doğallık, kendi kendine oluşmuşluk hatta biraz da hamlık aranmıştır. Genelde iki tür brütalist uygulama söz konusudur: içerideki işlevleri dışarıya yansıtmak ve/veya strüktürü dışarıdan okunabilir şekilde ele almak.

    Nivelman: Arazi üzerinde çeşitli noktaların belli bir röpere göre yükseklikleri ya da yükseklik farklılıklarının ölçme eylemi.

    Su Bazlı Boya: Su ile inceltilen boyalara su bazlı boyalar denir.

    Eviye Musluğu: Sıcak su tesisatı olmayan ve sadece soğuk su kullanılması gereken eviyelere su akıtmak için kullanılır. Duvara veya tezgaha monte edilir. Su çıkış ağzı döner boruludur. Döner borusu dik ve yatık yapılır. Çıkış ağzının hareketli olması bulaşık yıkamayı kolaylaştırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü