Eğitim Sitesi

Rizom gövde Nedir? Rizom gövde Hakkında Kısaca Bilgi

Rizom gövde Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rizom gövde:

Toprak altında yatay olarak gelişen gövde tipi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mutualizm (+/+): Birlikte yaşayan organizmalar birbirine karşılıklı yarar sağlar. Örnek: Likenler ( Mantar ve yosunun(=Alg) oluşturduğu birlik ) Likenler alg ve mantarların beraber oluşturdukları birlikte yaşama şeklidir. Tüketici olan mantar alg e su, mineraller, karbondioksit ve yaşam ortamı sağlarken üretici olan alg mantara besin ve oksijen verir.

    Kompost: Mikroorganizmaların yaprak, kâğıt ve yiyecek artıkları gibi organik maddeleri ayrıştırması sonucu oluşan toprağımsı madde.

    Kaspari Şeridi: Endodermis hücrelerinin duvarında bulunan suberinden oluşmuş bir tabakadır. Süberin: Mumsu bir madde su geçirmez.

    Saprofit: 1. Ölü organizma ya da atık organik maddeleri ayrıştırarak besin sağlayan organizma. Çürükçül. Ayrıştırıcı. 2. Karbon ve enerjisini ölmüş organik maddelerden gelen besin maddelerini absorblayarak elde eden bir organizma. 3. Doğada ölmüş ya da çürümekte olan maddeleri hücre dışı enzimleri ile ayrıştırarak beslenen ve bu maddelerin besin içeriklerini bitkiler tarafından tekrar kullanılabilir yapıya dönüştürerek toprak yapısının iyileşmesini sağlayan mantar ve bakteriler. 4. Ölü canlılar veya organik maddeler üzerinden beslenen, çürükçül, ayrıştırıcı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü