Eğitim Sitesi

Mutualizm (+/+) Nedir? Mutualizm (+/+) Hakkında Kısaca Bilgi

Mutualizm (+/+) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mutualizm (+/+):

Mutualizm (+/+)Birlikte yaşayan organizmalar birbirine karşılıklı yarar sağlar. Örnek: Likenler ( Mantar ve yosunun(=Alg) oluşturduğu birlik )

Likenler alg ve mantarların beraber oluşturdukları birlikte yaşama şeklidir. Tüketici olan mantar alg e su, mineraller, karbondioksit ve yaşam ortamı sağlarken üretici olan alg mantara besin ve oksijen verir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Amilaz: 1. Nişastayı parçalayarak glikoza çeviren enzim, tükürükte bulunan haline pityalin adı da verilmektedir. 2. Pankreastan salgılanan ve nişastanın (Karbonhidrat) sindiriminde rol oynayan enzim.

    Viroid: Bitki hücrelerinde hastalık yapan, 400 e kadar ribonükleotitten oluşan, virüslerden daha basit yapılı organizma.

    Eksik Çiçek: 1. İşlevsel erkek organı ya da işlevsel dişi organı olmayan çiçek. 2. Bir çiçekte çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organdan bir ya da birkaçının eksik olmasına eksik çiçek denir. Örnek: Söğüt, kavak, ceviz ve fındık.

    Aerob Organizma: Metabolizmasında oksijen kullanan, sadece oksijen varlığında yaşayabilen organizmalara denir (tam tersi "Anaerob").

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü