Eğitim Sitesi

Protokol Nedir? Protokol Hakkında Kısaca Bilgi

Protokol Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Protokol:

Bir toplantı, oturum, soruşturma sonunda imzalanan belge.

 

Tarih Terimi Olarak Protokol:

Diplomatik işlerde ve devletler arası ilişkilerde uyulan kurallar.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Protokol:

En az iki taraf arasında akdedilen ön sözleşme.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Protokol:

Devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Protokol:

1. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar.

2. Resmi bir toplantı, oturum, soruşturma vb. sonunda iki yanca imzalanan, ilerde yapılacak bir anlaşmaya, sözleşmeye dayanak olacak belge.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Hiçlik: 1- Gerçekteki belirlenimlerin, özelliklerin, durumların ortadan kaldırılması sonucu bir şeyin var olmayışı (göreli hiçlik). 2- Varlığın eksikliği, olmayışı, yokluğu (salt hiçlik).

    Fark Eşiği: İki uyaran arasında duyumlanabilen en küçük şiddet farkı.

    Dogmatizm: 1- İnsan zihninin varlık hakkında doğru ve kesin bilgi edinebileceğini öne süren yaklaşım. 2- İlkeleri ve öğretileri sorgulamadan kabul etme.Eleştirinin olmama durumu. 3- Herhangi bir görüşü, eleştiri yapmadan kabul eden tutum. Doğru bilginin varlığını ve genel geçerliliğini kayıtsız şartsız kabul eden görüş. Düşüncenin bağımsızlığını ortadan kaldıran her türlü düşünce davranışı.

    Moron (Debil-Ahmak): Zeka bölümü yaklaşık 50 - 69 dolayında olanlardır. Okuma - yazma öğrenebilir, basit matematik işlemleri yapabilirler. Soyut düşünmenin gerekli olmadığı kolay işlerle uğraşabilir, basit beceriler geliştirebilirler. Yaklaşık 10 - 12 yaşlarındaki çocukların davranışlarını gösterirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü