Eğitim Sitesi

Öz Bilinç Nedir? Öz Bilinç Hakkında Kısaca Bilgi

Öz Bilinç Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Öz Bilinç:

Öz bilinç, sorgulayıcı zihin durumudur. Bilgi edinmenin yanı sıra bilginin nasıl elde edileceğinin cevabını bulmaya ve tüm bunların eleştirisini yapmaya çalışır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kontrol: 1- Bir deneyde bağımlı değişkeni etkileyebilecek karıştırıcı değişkenlerin çeşitli tekniklerle kontrol edilmesi. 2- Deneyde bağımsız değişkenin uygulanmadığı, ancak bağımlı değişkene ilişkin davranışın gözlendiği grup. 3- Araştırmalarda kullanılan araçların işlevsellik ve doğruluğunun belirlenmesi.

    Millî Gelir: 1- Bir ülkede bir yılda üretilen mal ve hizmetlerin parasal değerine, gayri safi milli hasıla denir. Bu gayri safi milli hasıladan makinelerin yıpranma payı olan amortismanlar (yenileme giderleri) çıkarılırsa milli gelir elde edilir. 2- Gayrisafi millî hâsıladan çeşitli vergi ve giderler düşüldükten sonra elde edilen net gelir.

    Nitelik: Özellik, bir şeyin nasıl olduğunu belirten durum. Bir önermenin olumlu ya da olumsuz oluşu.

    Bilinç: 1- Belirli bir zaman sınırı içinde insanın kendisinden ve çevresinden haberdar olması haline bilinç denir. Bilinç olmadan algılama dikkat, düşünme, hatırlama vb. zihinsel işlevlerden söz edilemez. 2- Bilinç: İnsanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti. Yaşadıklarının farkında olma yetisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü