Eğitim Sitesi

Observer Nedir? Observer Hakkında Kısaca Bilgi

Observer Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Observer:

Gözlemci, sahada yarışma sırasında kurallara aykırı olanları saptayarak hakeme iletmesi ve hakemin alacağı kararlarda kendisine yardımcı olması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir. Gözlemci bayrak direğini kaldırmamalı; çukurun yerini göstermemeli, yakında durmamalı top kaldırmamalı ya da yerini işaretlememelidir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Course: Saha. Golf oyununa ayrılmış olan alanın tamamıdır.

    Backswing: Swing vuruşunun üç bölümünden ilkidir. Clup'ın, topun arkasından geriye ve omuz üzerine doğru bir kavis yaptırılarak kaldırılmasıdır. Hareketin bitim noktasında golf sopasının baş kısmı hedef doğrultusunu gösterir.

    Out Of Bounds: Sınır dışı, oynamanın yasak olduğu bölgedir. Yani oyun sahsının dışıdır. Sınır dışı, tokuz parmaklık ya da tel örgülerle belirtilmişse takozlar, parmaklıklar ya da tel örgü kazıklarının bulunduğu saha sınır dışı sayılır. - Sınır dışı hattı, iki yol olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. - Bir topun tamamı sınır dışında bulunuyorsa top sınır dışı olmuş sayılır. - Oyuncu, sınır içinde bulunan bir topa sınır dışında durarak vuruş yapabilir.

    Hook: Düz bir doğrultuda havalanan topun daha sonra kıvrım yaparak yönünü değiştirmesidir. Sağ elle oynayan oyuncular için topun sağdan sola , sol elle oynayan oyuncular için topun soldan sağa doğru kıvrım yaparak yön değiştirmesidir. Üç değişik tipi vardır: Straight Hook: Hedef doğrultusunda giden topun kıvrım yapmasıdır. Puul Hook: Hedefin soluna doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Push Hook: Hedefin sağına doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Not: Pull ve Push’un yönleri, sağ ya da sol elle oynayan oyunculara göre birbirinin ters doğrultularıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü