Eğitim Sitesi

Mutfak Fanı Nedir? Mutfak Fanı Hakkında Kısaca Bilgi

Mutfak Fanı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mutfak Fanı:

Mutfak vb. küçük mekanların havalandırılmasını sağlamak için tasarlanmış fanlardır. Duvar, pencere camı, saç veya benzeri ince kalınlıkta satıhlara monte edilebilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Cephe: Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz. Görünüş.

    PVC Asma Tavan: Arzu edilen her türlü formda, eğik çatı arası tavan uygulamalarında veya amorf şekillerde uygulanabilen asma tavan çeşididir. İstenilen kotta, mevcut asma tavanı sökmeden ve hiçbir askı elemanına ihtiyaç duymadan duvardan duvara monte edilir (Derzsiz maksimum 50m2) uygulanabilir. Daha geniş mekanlarda derz profili kullanılmaktadır. Bina veya monte edildiği strüktüre ilave fazla bir yük getirmeyen, hafif, sökülebilen, kolay taşınabilen (210 gr / m2) ekonomik çözümler sunar. Uygulama sırasında mekanın kullanıma engel olacak şekilde kapatılmasına ve mevcut eşyaların taşınmasına gerek kalmadan, tozlanma veya kirlenmeye neden olmadan kolay ve çabuk monte ve demonte edilebilir. Toz ve kir tutmayan, hijyenik, antistatik, nem ve sudan etkilenmeyen, yıkanabilir, silinebilir, çatlamayan ürünlerdir. Yangında alev almaz (B1 sınıfı) Her cins aydınlatma armatürü, menfez, sprinkler, dedektör, hoparlör gibi tavanda yer alan tesisat elemanlarının montajına uygundur. Çok değişik renkleri, mat-parlak ve desenli yüzeyleri mevcuttur.

    Ton Kontrastı: Bir rengin en açık tonundan en koyu tonuna kadar olan ton farklılıklarıdır. Renge beyaz ya da beyaza yakın bir ton karıştırılarak rengin tonunu açabilir, siyah ya da yakın bir tonda koyu renk ekleyerek rengi koyulaştırabilirsiniz.

    Ayna Cam: Ayna, düzcama sırasıyla yıkama, gümüş kaplama, bakır kaplama, iki kat boyama ve kurutma işlemlerinin uygulanması ile elde edilen cam çeşididir. Neme ve dış etkenlere karşı hassas olan gümüş kaplama, bakır kaplama ve biri kırmızı astar, diğeri koyu mavi renkli olmak üzere iki kat boya ile korunur. Yansıtıcı özelliği ile mekanı aydınlatan, büyütüp genişleterek zenginleştiren dekoratif bir malzemedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü