Eğitim Sitesi

Menkul Nedir? Menkul Hakkında Kısaca Bilgi

Menkul Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Menkul:

Taşınabilir mal anlamındadır.

 

Hukuk Terimi Olarak Menkul:

taşınır; taşınır mal

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Menkul:

Taşınır. Bir yerden bir yere taşınabilen (mal).

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Menkul:

Bir yerden başka bir yere taşınabilen, taşınır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Uluslararası Döviz Rezervleri: Uluslararası ödemelerde kabul gören ödeme araçları rezervidir. Altın, döviz, özel çekme hakları (SDR) ve IMF'deki rezerv pozisyonları gibi.

    Damping: ABD yasalarına göre "adil piyasa fiyatının altında" Birleşik Devletler'e mal satılması ya da ihraç edilmesi yoluyla ülkedeki üreticilere maddi zarar verilmesi ya da maddi zarar tehdidi oluşturulması.

    Türev Piyasalar: Standartlaştırılmış türev işlem sözleşmelerinin vadeli alınıp satıldığı, gerçekleştirilen takasların bir kurum tarafından garanti edildiği, borsa bünyesinde işleyen piyasalardır. Türev piyasa işlemleri olan futures, forward, opsiyon ve swap piyasa oyuncuları tarafından riskten korunmak ya da kâr elde etmek amacıyla kullanılabilmektedir.

    Birincil Gelir Hesabı: Emek, finansal veya doğal bir kaynak sağlanması karşılığında elde edilen gelirler ile ödenen tutarları göstermekte olup, çalışanların ücretleri ile doğrudan yatırımlar, portföy yatırımları ve diğer yatırımlara ilişkin yatırım geliri ve giderlerini içermektedir. (Primary Income Account)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü