Eğitim Sitesi

Maun Nedir? Maun Hakkında Kısaca Bilgi

Maun Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Maun:

Tespihağacıgillerden, Hindistan ve Honduras'ta yetişen büyük bir orman ağacı ve bunun, parlak kırmızımtrak renkte, sert ve iyi cila tutan kerestesi. Güneş ığında koyulaşır ve makbuldür.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çözücü: Boyayı akışkan hale getiren, uygulandıktan sonraki kuruma sırasında buharlaşan sıvı haldeki kimyasal maddelerdir.

    Aşık: Ahşap çatılarda; dikme üstlerine ve saçak boyunca yerleştirilen, mertekleri taşıyan genelde en az 10x10 cm ölçülerindeki ahşap taşıyıcı elemanlardır. Çelik çatılarda ise kirişleri bağlayan saçağa paralel döşenen ve üstündeki çatı kaplama sistemini taşıyan çelik veya saç elemanlardır. Çelik çatılarda; taşıyıcı makas ve kirişlerin üzerlerinde saçağa paralel yerleştirilen, kaplama örtüsünü taşıyan çelik ve saç elemanlardır.

    Poisson Oranı: Beton numunelerine elastik bölgede basınç gerilmeleri uygulandığında deney numunelerinde meydana gelen enine birim uzamanın boyuna birim kısalmaya mutlak değerce oranı.

    Kompakt Duş Sistemi: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde, buhar jeneratörü kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü