Eğitim Sitesi

Mahsup Nedir? Mahsup Hakkında Kısaca Bilgi

Mahsup Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Mahsup:

Üyelerin, bir piyasadan doğan alacaklarını talimatları doğrultusunda diğer bir piyasa işleminden doğan borçlarını ödemede kullanabilmeleridir.

 

Hukuk Terimi Olarak Mahsup:

Hesap edilmiş; hesaba dahil edilmiş. Daha önce tutuklu kalıp beraat eden kişinin bir sonraki eylemi sonucu aldığı mahkûmiyetten önceki tutukluluk süresinin düşülmesi; hesap etmek, hesaba geçirmek.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Önceki Bakiye: Hesabınızın son işleminizden önceki bakiyesi.

    Piyasa Yapıcılığı Sistemi (Primary Dealer): Birincil piyasa işlemlerinde etkinliği artırmak, ikincil piyasaların işleyişini kolaylaştırmak amacı ile, hazine veya merkez bankalarının, borçlanma senedi ihracı (ihale), döviz müdahalesi türü işlemlerinde sadece belli kriterlere göre seçtiği banka ve diğer bazı kuruluşları taraf kabul ettiği bir sistemdir. Piyasa yapıcısı adı altında seçilen kuruluşlar, ikincil piyasalarda aralıksız işlem yapmak, kotasyon vermek, bir ihracın belli bir miktarını satın almak gibi yükümlülüklere sahiptir.

    Halka Arza Aracılık: Sermaye piyasası araçlarının halka arz yoluyla satışına aracılıktır.

    Talon: Şirket varlıklarının belirli bir süre içinde zorunlu satışı ile sağlanabilecek değerden tüm borçlar ödendikten sonra kalan miktarın, hisse senedi sayısına bölünmesi sonucu bulunan değerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü