Eğitim Sitesi

Küpeşte Nedir? Küpeşte Hakkında Kısaca Bilgi

Küpeşte Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Küpeşte:

Korkulukların üzerine, elin kaymaması için yerleştirilen ve boydan boya devam eden profilli ahşap, maden veya plastik kısım.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Küpeşte:

Merdivenlerde korkuluğun üzerine veya duvara bağlanan merdiven iniş ve çıkışlarında tutunmaya yarayan ahşap, maden veya plastik merdiven elemanına küpeşte denir.

 

Denizcilik Terimi Olarak Küpeşte:

Güverte üstündeki borda kaplaması. 

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Küpeşte:

Gemilerde güverte hizasında ıskarmoz bağlarına tutturulan dikmelerin dış yüzeylerine kaplanan kaplamaların oluşturduğu siperler.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Anlaşma: İnşaat proje yöneticisi ve mal sahibi veya yüklenici ve mal sahibi arasındaki sözleşme hükümlerini içeren belge. Bunda başka evraka da atıf yapılabilir.

    Kd Kalite Denetimi: İnsanlar, sistemler, malzemeler, evrak, teknik ve işçilik dahil tüm proje unsurlarının plan, şartname ve ilgili standartlara uygun olup olmadığını saptamak amacı ile yapılan sürekli inceleme, teftiş, belgeleme ve testlerdir.

    Yeddi Emin (Emanetçi): Sözleşmeye göre görevi, mal sahibi için namus, dürüstlük, güven ve titiz bir iyi niyetle hareket etmek olan kişi veya kuruluş.

    Diletasyon Derzi: Binanın gerek zeminden ve bina yüklerinden, gerekse elemanların farklı genleşmelerinden oluşan etkilere karşı yapılan derzler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü