Eğitim Sitesi

Küçük Terim Nedir? Küçük Terim Hakkında Kısaca Bilgi

Küçük Terim Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Küçük Terim:

Bir kıyasta sonucun öznesi olan terim.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Tümdengelim: Genel yargılardan akıl yolu ile tek tek sonuçlar çıkarılmasına dayanan akıl yürütme biçimi. Örneğin: Bütün metaller genleşir(genel bir yargı)------ÖNCÜL Bakır bir metaldir. -------------------------------ÖNCÜL Bakırda genleşir.( SONUÇ ÖNERMESİ----akıl yolu ile öncül önermelerden çıkarılır.)

    Güçler Ayrılığı İlkesi: Demokrasilerde, kişi hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması amacı ile yasama, yürütme, yargı güçleri ayrı organlarca kullanılır. Demokrasilerde yasama gücünü parlamento, yürütme gücünü hükümet, yargı gücünü bağımsız mahkemeler kullanır. Bu güçler arasındaki ilişkilerin sınırları yasalarca belirlenmiş ve özellikle yasam ve yürütmenin (parlamento ve hükümetin) yargıya müdahalesi olabildiğince azalmıştır.

    Heyecan: 1- Sevinç, korku, kızgınlık, üzüntü, kıskançlık, sevgi gibi nedenlerle ortaya çıkan güçlü ve geçici duygu dönemine heyecan denir. 2- Olumlu veya olumsuz olabilen, çok yoğun olarak duyulan ve organizmada gerginlik yaratan duygular.

    Felsefe Bilgisi: Özne (sübje) nin, evreni, insanı, evrende insanın yeri ve kaderini salt düşünce temelinde sistemli olarak açıklama ve yorumlama çabasına felsefi bilgi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü