Eğitim Sitesi

Kontrast Ayarı Nedir? Kontrast Ayarı Hakkında Kısaca Bilgi

Kontrast Ayarı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kontrast Ayarı:

Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin karşıtlığını düzenleyen ayar.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kontrast Ayarı:

Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin karşıtlığını düzenleyen ayar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Yeni Medya: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bildirim, katılımcılık ve topluluk oluşturma imkanı veren iletim ortamı.

    Ağız: Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili.

    VTR (Video Tape Recorder ): 1. Video Kayıt Cihazı. Üzerindeki panellerle, amatör kullanıcıların kullandıkları video sistemlerinde bulunmayan görüntü kareleri (Frame) üzerinde kullanıcının rahat bir şekilde çalışmasına imkân tanıyan elektronik kayıt ve okuma cihazı. 2. VTR terimi ülkemizde ayrıca şu anlamda da kullanılmaktadır. "Program sırasında, program aralarda girmek için hazırlanmış, önceden çekilmiş ve kurgulanmış kısa röportaj veya görüntüler"

    Sosyal Medya: Kişilerin internet tabanlı sosyal ağlar, internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasına imkan veren ve geleneksel medyanın aksine çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı olanağı sunan dijital bilgi/içerik platformu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü