Eğitim Sitesi

Kirpik Nedir? Kirpik Hakkında Kısaca Bilgi

Kirpik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kirpik:

1. Hücrelerin serbest yüzeyi üzerinde kirpiksi sitoplazmik çıkıntı. Düzenli titreşerek hücrenin hareketini sağlar.

2. Kirpik ( Fimbria): Bazı hücrelerde değişik şekil ve sayılarda yer almış hücre duvarının dışarıya doğru uzamış şekilleridir. Hücre dışında yer alan çıkıntı şeklindeki bu yapılardan kısa olanlarına kirpik adı verilir ki, hücrenin belli ortamda tutunmasını sağlayan organelleridir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Genus: Yakın akraba türlerin bir araya gelerek oluşturduğu taksonomik kategori.

    Genetik Denge: Bir populasyonun ardışık kuşaklarında allellerin dağılımının seleksiyon ya da mutasyonla değiştirilmedikçe sabit kalması durumu.

    Ekoton: 1. Farklı ekosistemlerin kesişme bölgeleridir. Farklı bölgelerin özelliklerinin hepsini taşıdıkları için tür çeşitliliği çok fazladır. 2. Komşu biomlar arasında oldukça geniş bir geçiş bölgesidir. Bu bölge kısıtlı ölçüde de olsa, ekoton için karakteristik olan bazı organizmalara ek olarak yakın olan her biomdan bir miktar organizma içerir. 3. İki komünite arasındaki geçiş bölgelerine ekoton denir. Su ve kara komüniteleri arasındaki geçiş bölgesi bataklıklar örnektir.

    Aerob Organizma: Metabolizmasında oksijen kullanan, sadece oksijen varlığında yaşayabilen organizmalara denir (tam tersi "Anaerob").

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü