Eğitim Sitesi

Karkas Nedir? Karkas Hakkında Kısaca Bilgi

Karkas Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Karkas:

1- İskelet, bir yapının betonarme, çelik, ahşap gibi taşıyıcı sistemi.

2- İskeletli bir strüktünün, taşıyıcı bölümlerinin hepsine verilen ad.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Karkas:

Kasaplık hayvanların kesiminden sonraki bütün hali. Dana ve sığırlar yarım karkas, kuzu ve koyunlar kasaplara yarım karkas olarak satılır. Yani derisi yüzülmüş, işkembesi çıkarılmış ve sakatatları alınmış bütün ve kemikli et.

 

Sanat Terimi Olarak Karkas:

Ahşap, çelik ya da betondan iskelet yapı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Karkas:

Bir yapının taşıyıcı öğelerinin tümüne verilen ad; iskelet.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Briket: Volkanik esaslı ponza (bims) taşı ile çimento karışımından elde edilen harcın çeşitli kalıplara dökülerek boşluklu ve dolu olarak üretilen hafif yapı malzemesi (hazır blok).

    Çiftlik: Ekilmeye ve her tür evcil hayvanları yetiştirmeye elverişli olan ve orada çalışanların oturması için evler bulunan geniş tarım alanı.

    Lake Kapı: Halk arasında bilinen "Lake Kapı" tabiri aslında kapının kalitesini değil, boyanın özelliğini yansıtmaktadır.İster ahşap kapı olsun, ister amerikan kapı olsun lake boya uygulaması yapılabilir. Ancak lake boyaların fiyatının yüksek olmasından dolayı amerikan kapılarda yoğunlukla panel kapı boyası olarak tabir edilen ekonomik boyalar kullanılır ki kalitesi oldukça yüksektir ve uzun yıllar dayanım sağlar. Görünüm olarak lake boyadan farkı ise parlak değil mat olmasıdır.

    Çimstone: İtalyan "Breton" firmasına ait ileri teknolojik süreçle üretilen ve %93'ü kuvars, %7'si polyester reçine bağlayıcı ve pigmentlerden oluşan bir malzemedir. İçeriğindeki kuvars, malzemeye eşsiz sağlamlık ve dayanıklılık kazandırır. 7 mohs sertliği ile elmas sertliğine oldukça yaklaşan kuvars sayesinde yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösterir; metal veya benzeri malzemelerle çizilmez. Hijyen sınıfında olduğundan mutfak tezgahı ve banyo gibi yerlerde uygulanabilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü