Eğitim Sitesi

Karar Nedir? Karar Hakkında Kısaca Bilgi

Karar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Karar:

Bir konu üzerinde bir kişinin, kendi düşüncelerinden yola çıkarak ulaştığı sonucu ya da bir grubun, bir konu üzerinde görüşüp tartışarak vardığı kesin sonucu yansıtan yazılar.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Karar:

Bir iş veya sorun hakkında düşünülerek verilen kesin yargı.

 

Hukuk Terimi Olarak Karar:

Herhangi bir durum için tartışılarak verilen kesin yargı, hüküm

 

Siyaset Terimi Olarak Karar:

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi, yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Karar:

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM; içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi ve yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Çayır: Taban suyunun yüksek bulunduğu veya sulanabilen yerlerde biçilmeye elverişli, yem üretilen ve genellikle kuru ot üretimi için kullanılan yer.

    Birim Fiyat Listesi: Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler.

    Hazırlık Soruşturması: Savcının yürüttüğü, isnat ve beraat delillerinin toplanmasını amaçlayan soruşturma. Yeterli derecede delil bulunmazsa ya da durumu soruşturmaya değer bulmazsa savcı soruşturmayı keser, yeterli delil elde edilirse savcı iddianame düzenleyerek kamu davası açar.

    Bütçe İçi Avans: Tahakkuk ve verile emri işlemlerinin tamamlanması beklenilmeyecek ivedi ve çeşitli giderler için ita amirlerinin gösterecekleri lüzum üzerine, görevlendirecekleri mutemetlere, üst sınırları yılları bütçe yasalarıyla saptanacak tutarlarda verilen para.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü