Eğitim Sitesi

IMT-2000 Nedir? IMT-2000 Hakkında Kısaca Bilgi

IMT-2000 Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IMT-2000:

Üçüncü jenerasyon için iletim metotlarının dahil olduğu standartlar bütünü. (International Mobile Telephone Standart 2000)

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Teletekst (Teletext): Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

    Machine Iron Kurutma Programı: Machine Iron Kurutma Programı Bu program, yatak ve masa örtüleri gibi ütülenmesi gereken kalın kumaşları etkili şekilde kurutur.

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    RAM (Random Access Memory): Rastgele erişimli bellek. İşlemci tarafından okunup yazılabilen, üzerinde bilgilerin geçici olarak tutulduğu bellek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü