Eğitim Sitesi

Teletekst (Teletext) Nedir? Teletekst (Teletext) Hakkında Kısaca Bilgi

Teletekst (Teletext) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Teletekst (Teletext):

Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Zamandan Tasarruf Fonksiyonu: Zamandan Tasarruf fonksiyonu, su ve enerjiden tasarruf etmek için program süresini kısaltır.

    Kapanma Zamanlayıcı (Sleeptimer): Televizyonun istenilen sürede kapanmasını sağlar. Bu süre genel olarak 15 dakika ile 180 dakika arasında seçilebilir.

    4K Çözünürlük: Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

    Bas Konuş: Cep telefonlarında bulunan ve kullanıcılara bire bir veya bire çok kişiyle tıpkı bir telsiz gibi iletişim kurma kabiliyeti sağlayan bir sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü