Eğitim Sitesi

İlave Fiş (Added Entry) Nedir? İlave Fiş (Added Entry) Hakkında Kısaca Bilgi

İlave Fiş (Added Entry) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak İlave Fiş (Added Entry):

Bir kart kataloğunda ana giriş kartlarından ayrı olarak, bir malzemeye başka erişimler sağlayan diğer kartlar. Bunlar ortak yazarı, başlığı, konuyu, seriyi vs. gösterirler; ana girişte verilen bibliyografik bilgiden daha az bilgi içerirler.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Asitsiz Kağıt (Acid-free paper): Üretim sırasında nötr veya alkalin pH düzeyi 7.0 ya da daha yüksek tutulan kağıt. Genellikle güzel sanatlar baskılarında, sınırlı basım baskılarında, fotoğraf albümlerinde ve kütüphane malzemesinin korunmasında kullanılır. Kağıttaki asidin başlıca kaynağı ağacın odun özüdür (lignin). Asitsiz kağıt mutlaka kalıcı demek değildir ama kalıcı olması istenen kağıtlar her zaman asitsizdir.

    TOC (İçindekiler Tablosu): Bir kitabın bölüm başlıkları ve diğer bölümlerinin ya da dergi içindeki makalelerin hangi sayfalarda başladığını gösteren liste. Sadece “içindekiler” olarak da tanımlanır.

    AACR2: Tanımlayıcı kataloglama ile erişim noktaları için genel kurallar. (Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları’nın ikinci baskısı)

    İkincil Kaynaklar: Birincil kaynakları analiz eden kitap ve dergi makalesi gibi kaynaklardır. İkincil kaynaklar, genellikle tarihi yazmalar ya da günlükler gibi doküman veya orijinal araştırmalarda bulunan veri veya kanıtın değerlendirmesini veya yorumunu yaparlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü