Eğitim Sitesi

HYPERTEXT Nedir? HYPERTEXT Hakkında Kısaca Bilgi

HYPERTEXT Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak HYPERTEXT:

HyperText, dökümanları biçimlendirmek, resim ekleme, bağlantılar yaratmak için kullanılan metotdur.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Hypertext:

Anında etkileşimli sorgulama fonksiyonuna sahip bir metin dosyası tipini tanımlamak için kullanılır. Metin içine yerleştirilmiş kelime ve kelime gruplarının kullanıcı tarafından (fare tıklamasıyla) seçilmesiyle bağlantı kurarak, ilişkili olduğu bilgi ve multimedya malzemesinin anında görüntülenmesini sağlar.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    W3: Dünya Çapında Ağ (World Wide Web)

    Cable modem: Kablo modemdir. PC'nizi yerel kablolu TV hattına bağlamanızı ve veriyi 1,5 Mbps hızında almanızı sağlayan cihazdır. illa Firefox, Yandex, Netscape, Opera vb.'dir.

    XML: XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) web in işlevselliğini geliştirmek için dizayn edilmiş esnek ve uygulanabilir bilgi tanımlama dilidir. HTML gibi statik ve önceden tanımlanmış bir forma sahip olmayan XML, diğer dillerin tanımlanabildiği bir meta-dildir.Bu sayede değişik tipte dokümanlar için kendi işaretleme dilinizi geliştirebilirsiniz.

    Real-Time: Web Tarayıcılara FM kalitesinde konuşma ve müzik dinlemek için eklenen bir programdır. Bu programı tek başına kullanabileceğiniz gibi Netscape'e de ekleyebilirsiniz. Bu program hakkındaki demolar için Sony Magic Link'i http://gnn.com/gnn/wr/ads/song/ adresinden ya da Real Audio'yu http://www.realaudio.com adresinden bulabilirsiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü