Eğitim Sitesi

XML Nedir? XML Hakkında Kısaca Bilgi

XML Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak XML:

XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) web in işlevselliğini geliştirmek için dizayn edilmiş esnek ve uygulanabilir bilgi tanımlama dilidir. HTML gibi statik ve önceden tanımlanmış bir forma sahip olmayan XML, diğer dillerin tanımlanabildiği bir meta-dildir.Bu sayede değişik tipte dokümanlar için kendi işaretleme dilinizi geliştirebilirsiniz.

 

Elektronik Ticaret Terimi Olarak XML:

Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Queue (Mail): İnternete bağlanıldığında gönderilmek üzere bekleyen e-mailler listesi.

    Signature: İmza

    Alias: Takma ad. Uzun ve hatırlaması zor bir ismin yerine kullanılan genelde kısa ve hatırlaması kolay isimler.

    GIF: Görüntü dosyaları için kullanılan standart bir format. GIF dosya formatı, dosya büyüklüğünü azaltan bir sıkıştırma yöntemi kullandığı için oldukça popülerdir. Gigabyte (G veya GB): Bir milyar bayt. Açılımı: (Graphics Interchange Format). Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış olan bir grafik formatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü