Eğitim Sitesi

Hiperfokal Uzaklık Nedir? Hiperfokal Uzaklık Hakkında Kısaca Bilgi

Hiperfokal Uzaklık Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Hiperfokal Uzaklık:

Bir fotoğraf makinesi sonsuzca odaklandığında seçilir görüntü verebilen en yakın nokta ile fotoğraf makinesi arasındaki uzaklıktır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Diyafram Öncelikli Pozlama: 1- Birçok çekim koşulunda, belirli bir diyafram değerinin kullanımına ihtiyaç duyulabilir. Fotoğraf makinesinde diyafram öncelikli pozlama seçimi yapılırsa, diyafram açıklığı sabitlenir ve makine mevcut ışık koşullarına bağlı olarak uygun enstantaneyi verir. 2- Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı diyafram değerini belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen pozlama süresini (enstantane=Anlık) otomatik olarak ayarlar.

    Add-On Lens: Ara adaptörler ile ya da adaptörsüz objektiflere bağlanabilen ilave geniş açı, tele ya da balık gözü gibi objektifler demektir. Bazı objektiflerde ilave objektifler için yiv dişli bulunurken bazılarında bağlantı bir ara adaptör ile gerçekleşir.

    Optical Resolution (Optik Çözünürlük): Daha çok CCD çözünürlüğünü ifade eder. Kameralarda kullanılan CCD lerin bir çözünürlüğü vardır ki resim bu çözünürlük içinde oluşur. Dolayısıyla resim çözünürlüğü genelde CCD çözünürlüğünün bir nebze altındadır. Mesela 3.34milyon piksel CCD çözünürlüğü ve 3.1 milyon piksel resim çözünürlüğü gibi.

    Maskeleme: Fotoğraf baskısı sırasında görüntünün belirli bölgelerinin ışık almasını önleyerek tonların istenilen biçimde elde edilmesini sağlayan yöntem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü