Eğitim Sitesi

Hayvancılık Nedir? Hayvancılık Hakkında Kısaca Bilgi

Hayvancılık Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hayvancılık:

Çeşitli hayvanların beslenerek para kazanılması faaliyetine denir. Küçük Baş(Koyun, Keçi); Büyük Baş(İnek, Öküz), Kümes(Tavuk, Hindi, Ördek), İpek Böcekçiliği, Balıkçılık, Arıcılık hayvancılık faaliyetini çeşitleridir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Hayvancılık:

Evcil hayvanlar yetiştirerek onların her çeşit ürünlerinden, kimilerinin de güçlerinden yararlanmayı amaçlayan ve geniş anlamda tarımsal yaşamın bir kolu sayılan etkinlik.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ormancılık: Ormanları kullanarak insanların ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

    İstihdam: Bir görevde, bir işte kullanma.

    Tüketim: 1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi. 2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı. 3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

    Ayrımcılık: Farklı olması sebebiyle saygı gösterilmeme davranışına ayrımcılık denir. Herkesin adil tutumlara ve saygı görmeye hakkı vardır. Ancak ayrımcılık yaptığında o kişiye bir özelliğinden dolayı farklı davranışlar sergilenir. Birisine özelliğinden dolayı haksız ve kötü davranılıyorsa o kişiye olumsuz ayrımcılık yapılmış olur. İnsanların ayrımcılığa uğradığı konular ise; cinsiyet, engellik, ırk, yaş, cinsel tercihleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü