Eğitim Sitesi

Girdap Nedir? Girdap Hakkında Kısaca Bilgi

Girdap Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Girdap:

Bir engelle karşılaşan hava kütlesi veya su akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, anafor.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Serbest Ticaret Bölgesi: Ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sınai ve ticari etkinlikler için daha geniş teşviklerin tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerlerdir.

    Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan ormanlar.

    İzosesist: Eş deprem eğrisi.

    Enlemin Etkileri: (Ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe değişen özellikler) 1. İklim. 2. Güneş ışınlarının düşme açısı. 3. Sıcaklık dağılışı. 4. Deniz suyu sıcaklık ve tuzluluk oranı. 5. Gece ile gündüz arasındaki zaman farkı. 6. Kalıcı kar sınırı yükseltisi. 7. Yerleşme ve tarım faaliyetlerinin sınırı. 8. Bitki örtüsü ve çeşitliliği. 9. Toprak çeşidi. 10. Akarsu rejimleri. 11. Tarım ürünü çeşitliliğini. 12. Yerleşim biçimi. 13. Nüfus Dağılışı. 14. Hayvanların dağılışını. 15. Dünyanın dönüş hızı ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe azalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü