Eğitim Sitesi

GATEWAY Nedir? GATEWAY Hakkında Kısaca Bilgi

GATEWAY Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak GATEWAY:

Gateway, teknik olarak aynı türden olmayan iki protokol'ün anlaşılmasını sağlayan donanım ya da yazılım anlamına gelir. Örneğin Compuserve'ün kendi mesaj formatı ile Internet "e-mail" formatı arasında değişimi sağlayan bir "geçiş kapısı" vardır.Ama bu terim Internet üzerinde genellikle, bir sistemden diğer bir sisteme geçiş sağlayan bir mekanizmayı anlatır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

İki ağ arasındaki geçit. Bu şekilde bir ağdan diğerine veri iletimi yapılır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

GeçitAynı işlevlere sahip fakat farklı yapılardaki ağlar arasında verileri aktaran cihaz ya da programlara verilen isim. mail gateway, router, protocol converter.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Açıklık: Genellikle yazılım veya donanımda bir programlama hatası nedeniyle bulunan ve bilgisayarın kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasına sebep olan zayıflıklara açıklık denmektedir. Açıklıklar, kötü niyetli kişiler tarafından bilgi sistemlerinde bulunan bilgileri silmek, çalmak , değiştirmek veya diğer sistemlere saldırı düzenlemek amacıyla kullanılmaktadır.

    Compact disc: Kompakt disk Laser ile okunan ses ve görüntü disklerdir. Yapımı foğtoğraf filimlerinin basımına benzemektedir. Önce müziğin üzerine işlendiği bir uzman disk hazırlanır. Bu diskten negatif çıkarılır ve negatife göre seri disk imaline geçilir. Laser disk üzerine depolanmış dijital müzik bilgilerini okur. Disk yüzeyinde yaklaşık olarak 5 milyar nokta bulunur. Her nokta sesin dijital bir sinyalini temsil eder. Bir saniyed 44 bin 100 nokta okunur. Böylece analog ses okuma sistemlerinin avantajları yakaklanmış olur. Disk yüzeyinde mekanik bir temas olmadığndan aşınma da olmaz. Diske müzik kaydetmek için yüksek güçlü bir laser kullanılır. Okunma sırasında düşük güçlü laser kaynağı eterli olmaktadıdr. Disk üzerindeki izlerin toplam uzunluğu 2.5mil kadardır. İz genişliği ise 0.5 mikrondur.Comparator Karşılaştırıcı.

    Gamut: Tarayıcıların, film çıkış cihazlarının vb. kabul ettiği renk sınırlama, tanıma limiti.

    GAMES DOMAIN: Adres: http://www.gamesdomain.com/Favori oyununuz hakkında arama yapmanıza olanak sağlayan bu sayfa oyun meraklıları için tasarlanmış.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü