Eğitim Sitesi

Garb Ocakları Nedir? Garb Ocakları Hakkında Kısaca Bilgi

Garb Ocakları Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Garb Ocakları:

Osmanlı İmparatorluğunun Tunus, Cezayir ve Trablusgarb topraklarının tümüne verilen addır. Bu eyaletlere ocak denmesinin nedeni, eyaletlerin yönetiminde zamanla dayı adı verilen Yeniçerilerin etkili olmasıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Annales Okulu: İsmini tarih bilimine toplum bilimleri yöntemlerini uygulaması ile duyurmuştur. Sosyoloji, ekonomi, sosyal psikoloji ve antropoloji gibi çeşitli toplum bilimleri ile iş birliğini sağlayacak bir tarih yaklaşımı geliştirmek üzere 1929 yılında Strasbourg Üniversitesi'nde kurulmuştur.

    Millet: Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

    Liberalizm: 1-Bireyin özgür olmasını ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı, devletin bireyler, sınıflar ve uluslar arasındaki ekonomik ilişkilere karışmamasını isteyen siyasal ve ekonomik öğretidir. 2-Ferdi hürriyetleri konu alan ekonomik ve siyasi görüş. Liberal Demokrasi.

    Şurayıdevlet: Danıştay.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü