Eğitim Sitesi

Fotoototrof Nedir? Fotoototrof Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoototrof Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fotoototrof:

1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar.

2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır.

Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fotoototrof:

Enerjilerini ışık enerjisinden, hücresel işlevlerinde gereksinim duyulan karbonu ise karbondioksitten elde eden bitki, alg ve bazı bakteriler gibi kendi beslek organizmalar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Stamen: 1. Bir çiçekte mikrospor (polen) üreten yapı. İnce bir sap ve bunun ucunda bir anterden oluşur. Anterler içinde mikrosporlar üreten mikrosporangiumlar bulunur. 2. Erkek organ. Bir çiçekte başçık (anter) ve iplikçik (flamen)ten oluşan çiçek tozlarını (polen) oluşturan organ.

    Aktif Bölge: Enzimin (apoenzimin), substrat molekülleri ile bağlandığı yere denir.

    Atık: Çevreye atılan ve doğal dengeyi bozan zararlı maddelere atık denir.

    Ribozomlar: Protein ve ribonükleik asitten oluşmuş ve sitoplazmada serbest olarak ya da hücrenin endoplazmik retikulum zarına bağlanmış olan küçük granüller. Protein sentez yeri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü