Eğitim Sitesi

Film Banyo Tankı Nedir? Film Banyo Tankı Hakkında Kısaca Bilgi

Film Banyo Tankı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Film Banyo Tankı:

Çeşitli boyutlardaki filmlerin banyo edilmeleri için, ışık geçirmeyen fakat kimyasal eriyiklerin doldurulup boşaltılmasını olanaklı kılan ve böylece filmlerin banyo edilmesi işlemlerinin ışık altında da yapılabilmesini sağlayan, çelik ya da bakalit gibi maddelerden yapılmış kaplardır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Tamamlayıcı renkler: Birbirlerine eklendiklerinde beyaz rengini veren renk çiftleri. Örneğin ikincil renkler (cyan, magenta ve sarı), birincil renklerin (sırasıyla kırmızı, yeşil ve mavi) tamamlayıcısıdır.

    UV filtre: Gözle görülemeyen ultraviyole ışınların fotoğrafın keskinlik ve berraklığı üzerindeki olumsuz etkisini gidermek için kullanılan filtredir. Görünür bölgedeki ışığa karşı soğurucu etkisi olmadığından, diyafram ve örtücü ayarlarında değişiklik gerektirmediğinden koruyucu olarak objektif üzerinde (gün ışığı filtresi yoksa) sürekli takılı bırakılabilir. (Ultra Violet filter)

    Asa: Fotoğraf makinesi filminin ışığa olan duyarlılığını gösteren standart bir ölçü birimidir. Rakam ne kadar yüksekse filmin duyarlılığı artar, rakam düşükse duyarlılık azalır.

    Enstantane Hızı: Fotoğraf makinesinin obtüratörünün açık kaldığı ve diyaframdan gelen ışığın filmi etkilediği süre. Enstantane hızı saniyenin dilimleri ya da saniyenin katlarıyla ölçülür. Bir sonraki enstantane ayarına geçtiğinizde diyaframın açık kaldığı süre iki misli artar ya da yarıya iner.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü