Eğitim Sitesi

Factoring Nedir? Factoring Hakkında Kısaca Bilgi

Factoring Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Factoring:

Firmalara vadeli satışlarının bedelini vadesinden önce tahsil olanağı veren finansman hizmeti. Faktoring kuruluşu (factor), vadeli satış yapmış firmanın fatura edilmiş alacaklarını peşin bedelle ve fakat bir iskonto ile satın alır; Vadesi geldiğinde alacağı kendi tahsil eder.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Factoring:

Alacak hakkının bir başka kuruluşa devri sonucunda likit fon sağlayan bir mali işlemdir. Ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir finansman yöntemidir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Dinlence Köyü: Emekliler için belirli bir yaşam tarzı gereklerine göre inşa edilmiş küçük yerleşim yeri.

    Çevre Düzeni Planı: Ülke ve plan kararlarına uygun olarak konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılmasını belirleyen plandır.

    Turizm Ulaştırması: İnsanların turistik amaçlarla yaptıkları seyahatlerde ekonomik prensiplere uygun olarak turizm pazarlarından turistik çekim merkezlerine hızlı, güvenli ve düzenli bir şekilde taşınmasına, sayılan hizmetlerin tümüne turizm ulaştırması denir. Bir başka deyişle turizm ulaştırmasının ekonomik fonksiyonlarından en önemlisi insanların kişisel işler, eğlence ya da seyahatleri için bir yerden bir yere taşınmasıdır.

    Bed And Breakfast(B/B): Oda + Kahvaltı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü