Eğitim Sitesi

Endoskeleton Nedir? Endoskeleton Hakkında Kısaca Bilgi

Endoskeleton Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Endoskeleton:

Vücudun içinde destek vazifesi gören kemikli ve kıkırdaklı destek yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Karbon Ayak İzi: Her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir. Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade etmektedir. Bir yıllık zaman dilimi içinde bir insanın solunum, fosil yakıt kullanımı gibi nedenlerle atmosfere verdiği CO2 miktarına karbon ayak izi denir.

    Kollenkima: Gövde ve yaprak sapın da epidermisin hemen altında bitkiye des tek sağlayan ve köşeleri kalınlaşmış hücrelerden oluşan dokudur.

    Gen Ailesi: Benzer ürünler veren ve birbiriyle yakından ilintili genlerin meydana getirdiği grup.

    Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir. 2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir. 3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü. 4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü