Eğitim Sitesi

Eküdistans (Eşit aralık, sabit aralık) Nedir? Eküdistans (Eşit aralık, sabit aralık) Hakkında Kısaca Bilgi

Eküdistans (Eşit aralık, sabit aralık) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Eküdistans (Eşit aralık, sabit aralık):

Topografya haritalarında bir biri ardından gelen eş yükselti (izohips) eğrileri arasındaki değişmeyen eşit değerdeki aralık.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Oldukça Şiddetli Deprem: Duvarlarda küçük çatlakların meydana gelmesi, oldukça büyük sıva parçalarının dökülmesi, kiremitlerin kayması, bacalarda çatlakların oluşması ve bazı baca parçalarının aşağıya düşmesiyle tanımlanır.

    Besin Zinciri: Bitki, otçul hayvan ve etçil hayvan arasında besine dönüştürülen enerjinin organizmadan organizmaya geçişidir.

    Liman: 1- Gemilerin yük alıp boşaltmalarına, yolcu indirip bindirmelerine uygun doğal veya yapay sığınak. 2- Gemilerin karaya yanaşarak yük ya da yolcu alıp verdikleri dalgalara karşı korunaklı kıyı.

    Manto: 1- Dünya'nın Litosfer ile çekirdek arasındaki katmandır. 100-2890 km'ler arasında bulunan mantonun yoğunluğu 3,3-5,5 g/cm3 sıcaklığı 1900-3700 °C arasında değişir. Manto, yer hacminin en büyük bölümünü oluşturur. Yapısında silisyum, magnezyum , nikel ve demir bulunmaktadır. Mantonun üst kesimi yüksek sıcaklık ve basınçtan dolayı plastiki özellik gösterir. Alt kesimleri ise sıvı halde bulunur. Bu nedenle mantoda sürekli olarak alçalıcı-yükselici hareketler görülür. 2- Dünyamızın iç kısmında yer alan ve Litosfer ile Çekirdek arasında kalan ve kalınlığı 2900 km olan katmana Manto adı verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü