Eğitim Sitesi

Doğrultma Nedir? Doğrultma Hakkında Kısaca Bilgi

Doğrultma Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Doğrultma:

İki boyutlu nesne uzayının fotoğraflarından, kontrol yardımı ile noktaların doğru konumlarının elde edilmesi için yapılan dönüşüm işlemi, rödresman.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Stereo Model: 1- Bir dizi fotogrametrik işlemden sonra bir fotoğraf çiftinden, fotogrametri aletinde ya da bilgisayar ekranında oluşturulan, arazinin, nesne uzayının küçültülmüş bir benzeri olan, derinlikleri de algılanabilen üç boyutlu model, stereoskopik model. 2- Fotoğraf çiftleri ile oluşturulan, nesnelerin yada arazinin üçüncü boyutlarının da algılanabildiği, gerçeğin küçültülmüş bir benzeri, stereoskopik model.

    Aktif Algılayıcı Sistem: Elektromagnetik enerji gönderen, nesne düzeyinden geriye yansımaları kaydederek görüntü oluşturan algılayıcı türü.

    Kartografya: Harita ve benzeri gösterim biçimlerine yönelik, kavram, üretim, yayım, kullanımla ilgili bilimsel teknolojik ve sanatsal işlemlerin tümüdür.

    Analog Fotoğraf: Film kameraları ile çekilmiş, orijinal negatif ya da orijinalden baskı yoluyla üretilmiş pozitif, diyapozitif biçimindeki, siyah beyaz, renkli ya da yapay renkli fotoğraf.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü