Eğitim Sitesi

Dimples Nedir? Dimples Hakkında Kısaca Bilgi

Dimples Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Dimples:

Golf topunun üzerinde onun düzgün uçuşunu sağlayan küçük girintilerdir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen): Topa merkezinin üst tarafından vurmaktır. Bu şekilde vurulmuş bir top havalanmaz yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider.

    Fade: 1. Topa hedef doğrultusunda clockwise spin etkisiyle soldan sağa doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir.) Yönler, sağ ya da sol elle oynayan oyuncular için birbirinin tersidir. 2. Sağ elini kullananlar için, topun soldan sağa doğru hafif kavis yaparak atılmasıdır. Sol elini kullananlar için tam tersidir.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Address: Golfçünün vuruşa başlamadan önce alması gereken duruştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü