Eğitim Sitesi

Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen) Nedir? Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen) Hakkında Kısaca Bilgi

Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen) Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen):

Topa merkezinin üst tarafından vurmaktır. Bu şekilde vurulmuş bir top havalanmaz yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Carry: Topun ilk vurduğu nokta ile yere düştüğü nokta arasındaki uzaklıktır.

    Preferred Lie: Topun vuruştan sonra golf kurallarına tarif edilmeyen bir yerde ya da bir durumda bulunmasıdır. Böyle bir durumda, kurallar gereğince oyuncu gelecek vuruşunu yapmak için topu fairway üzerinde uygun bir yere koyabilir ve ceza puanı almaz. Not: Preferred lie ve Plugged lie genellikle kış mevsimlerinde ya da zemini bozuk fairway lerde meydana gelir.

    Dog - Leg Hole: Fairway'in green'e daha yakın olan bir kısmının normal doğrultusunu değiştirerek, sağ yada sola doğru bir kıvrım yapmasıyla meydana gelen fairway şeklidir.

    Competitor / Fellow Competitor: Golf sayı oyunu yarışmasına katılan oyuncuya yarışmacı denir. Yarışmacı ile birlikte oynayan her oyuncu, eş yarışmacı, yani fellow competitor'dır. Hiçbiri diğerinin ortağı değildir. Dörtlü ve dört sayı oyunlarında, yarışmacı ve eş yarışmacı deyimleri, aralarında eşlik bulunan oyuncuların her ikisini birden kapsar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü