Eğitim Sitesi

Çatı Penceresi Nedir? Çatı Penceresi Hakkında Kısaca Bilgi

Çatı Penceresi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çatı Penceresi:

Çatılarda aydınlatma, havalandırma amaçlı kullanılan pencerelerdir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Antika Halı: Yaklaşık 100 yılın üzerinde bir yaşa sahip olan, yöresi, deseni ve rengi, nadirliği (çok görülen bir tip olup olmaması), ölçüsü (küçük ölçülerin kullanım sahası daha geniş ve daha çok kimse tarafından talep görecek olması), halının durumuna (kondüsyonuna) göre değer biçilmiş halıdır. Eski olan her halıyı antika olarak değerlendirmek yanlıştır. Eski bir halının antika olabilmesi için yaşı dışında daha birçok özelliğe sahip olması gereklidir. Eski halıların dokunma yılları, yöreleri, özellikleri ile ilgili araştırmacı yazarların, koleksiyoncuların ve tüccarların yüzyıllardır sürekli tartışmakta olduğu unutulmamalıdır.

    Arsa: Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

    Boy Dolap: Alt dolap ve üst dolabın bütünleşmiş hali olarak üretilen, yerden tavana kadar olan dolap şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü