Eğitim Sitesi

Arsa Nedir? Arsa Hakkında Kısaca Bilgi

Arsa Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Arsa:

Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

 

Hukuk Terimi Olarak Arsa:

Belediye sınırları içinde, belediye tarafından parsellenerek üzerine inşaat yapmak için ayrılan arazi parçası.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Arsa:

Belediye ve mücavir alan sınırları veya köy yerleşik alanlarında yapılan planlarla iskân (yapılaşma) sahası olarak ayrılmış yerlerde bulunan arazi parçalarına arsa denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Arsa:

Şekil ve büyüklük bakımından öngörülen imar amacı için bölünmüş, gerekli yol ağı yapılıp, su, elektrik, telefon, kanalizasyon vb. gerekli teknik altyapı gereksinimi giderilmiş imar parseli. Bu özellikleri içeren bir imar adası, parsellenmese dahi arsa sayılır.

 

İnşaat Terimi Olarak Arsa:

Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Aydınlatma: Aydınlatma, çevrenin ve nesnelerin görünmesi için ışık uygulanmasıdır. Ancak sağlıklı görüntünün oluşması için aydınlatmanın doğru uygulanması gerekir. Aydınlatma düzeni; odanın genişliğini, dekorasyonunu, en önemlisi mekanın kullanım fonksiyonlarını etkileyen çok önemli bir detaydır. Kimi zaman sadece önümüzü görmek için ihtiyaç duyduğumuz aydınlatma ürünleri, bazen bir kutlamanın en önemli unsuru haline gelebilmektedir.

    Isı Yalıtım Malzemeleri: Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır. - Mineral lifli ısı yalıtımı malzemeleri (Camyünü, Taşyünü vb.) - Mineral ısı yalıtımı malzemeleri (Genleştirilmiş perlit vb.) - Sert plastik köpük ısı yalıtımı malzemeleri (Taneli polistren (EPS), Çekme polistren (XPS), Poliüretan vb.)

    Lületaşı: Doğal magnezyum silikatından ibaret, kolayca yontulup işlenebilen beyaz taş.

    Döner Kapılar: Bina esas girişinde rüzgarlık görevini yaparlar. Bir eksen etrafında 2, 3 veya 4 kanat halinde olurlar. Çok giriş çıkışı olan, halka açık binalarda kullanılırlar. Kapı kenarlarına ve kapı kasasının kapı kanadı takılacak yüzüne lanba açılır. Kanadın açılma yönü tarafına Cermen veya yaprak menteşe takılarak kapı kanadı kasaya bağlanır. Çift kanatlı da yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü