Eğitim Sitesi

Çapraz Link Nedir? Çapraz Link Hakkında Kısaca Bilgi

Çapraz Link Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Çapraz Link:

Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    İndex: Listelenme. Sitenizin ve alt sayfalarınızın arama motorlarında listelenmesi. Google'da sitenizin hangi sayfalarının listelendiğini görmek için site: siteadi.com şeklinde arama yapabilirsiniz.

    Alan Adı: İnternette bir bilgisayarın veya ağın konumunu gösteren adrestir. Bu adlar, yinelenmeyi önlemek için kontrol altındadır. Alan adları belirli süreler için kayıt edilir, süresi içinde yenilenmeyen alan adları başka kişiler tarafından kayıt edilip tekrar kullanılabilir.

    Agent Name: User-Agent'in eş anlamlısıdır. Arama motorunun robotu olarak ya da ziyaretçinin browser'ı olarak tanımlanan isimdir (Browser: Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Netscape Navigator veya Mozilla gibi tarayıcı adı).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü