Eğitim Sitesi

Blokaj Kartı Nedir? Blokaj Kartı Hakkında Kısaca Bilgi

Blokaj Kartı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Blokaj Kartı:

Odalar satışa kapatılırken kullanılan kart.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    A-Pex Fare: Ödemesi ve rezervasyonu belirli kurallara bağlı olan ve bazı koşullarda kısıtlanan özel gezi ücreti.

    Brüt Gezi Eğilimi: Brüt Gezi eğilimi= TP/P x 100 TP bir ülkenin veya belirli bir yörenin bireylerinde yapılan gezi sayısını, P Bir ülkenin veya belirli bir yörenin toplam nüfusunu ifade eder. Brüt gezi eğiliminde ikinci ve üçüncü kez yapılan geziler önemli bir yer tutmakta ve böylece her yüz kişinin kaç kez gezi yaptığı belirlenmektedir. Örneğin 100 kişilik bir grupta 60 kişi yılda bir defa, ya da 30 kişi yılda iki defa geziye çıkarsa, her iki durumda da istem 60 gezidir.

    Hediyelik Eşya: Genellikle el sanatı ürünlerinden oluşan, yapıldığı yörenin özelliklerini yansıtan ve hediye edilmek üzere satın alınan küçük çaptaki eşya, hatıra eşyası.

    Scanion Planı: Turizm sektöründe sıkça kullanılan bir yönetim felsefesi ve aynı zamanda bir tür örgüt kuramıdır. Scanion Planı, kişilerin kendilerini ifade etme gereksinimlerinin olduğu varsayımına dayanarak bu ifade güdüsünün işin yorumunda gerçekleşebileceği savıdır. Bu felsefeyi izleyen kuram ise "Bir örgütün bütün bireyleri o örgütün faaliyetlerine tam anlamıyla katılabilirlerse katkıları oranında ödüllendirilmelidir," şeklinde ifade edilebilir. Scanion Planı'nın uygulanması işletmelerin örgüt yapısına göre değişiklikler arz eder, ancak tüm uygulamalarda üç ana ilkeden hareket edilir: 1- Katılma sistemi. 2- Eşitlik sistemi. 3- Özdeşlik sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü