Eğitim Sitesi

Beslenme Referans Değerleri Nedir? Beslenme Referans Değerleri Hakkında Kısaca Bilgi

Beslenme Referans Değerleri Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Beslenme Referans Değerleri:

Çoğu insanın sağlıklı kalması için gerekli besin miktarını belirten besin alım önerileridir. Çocuklar, yetişkinler; erkekler ve kadınlar için farklıdır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Niyasin (B6 Vitamini): Faydaları : Kırmızı kan hücrelerinin üretimi, proteinlerin vücutta kullanımı (amino asitler) için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarEt, tam tahıllar, buğday, bira mayası.

    Klorofil: Yeşil bitkilerin rengini veren madde. Fotosentez için gereklidir.

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

    Koruyucu Maddeler: Mikrobiyotik çoğalma veya enzimatik ya da mikrobik faaliyetler sonucu yiyeceklerde meydana gelen istenmeyen bozulmaları geciktirmek ya da durdurmak için kullanılır. Antimikrobiyal ajanlar küf, maya veya bakteri oluşumunu engellerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü