Eğitim Sitesi

Bant Nedir? Bant Hakkında Kısaca Bilgi

Bant Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bant:

Özellikle kablosuz iletişim için atanmış frekans grupları.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Bant:

Elektromagnetik spektrumun belirli dalga boyları arasındaki uzaklık.

 

Voleybol Terimi Olarak Bant:

Filenin üst kenarında ve yan sınırlarında bulunan beyaz renkli kısım (Band).

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GRX (GPRS Roaming Exchange): GPRS Roaming değişimi

    Halojen Pişirme: Bazı Fırınlar, yemeğin hem dışını hem de yüzeyin içine işleyerek yemeğin içini mükemmel şekilde pişiren güçlü halojen ışıkları kullanır. Bu eşsiz pişirme yöntemi, oldukça hızlı olmasının yanında yemekleri sulu ve yumuşak tutar.

    Energy Saving Recommended (Önerilen Enerji Tasarrufu): Energy Saving Trust®'ın enerji verimliliği şemasıdır. Sadece enerji verimliliğindeki katı kriterleri karşılayan ürünler bu logoyu taşıyabilir.

    İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü