Eğitim Sitesi

Balkan Antantı Nedir? Balkan Antantı Hakkında Kısaca Bilgi

Balkan Antantı Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Balkan Antantı:

Yunanistan, Romanya, Türkiye ve Yugoslavya'nın Almanya ve İtalya destekli Bulgaristan tehdidine karşı sınırlarını korumak ve Balkanlardaki karışıklığa bir son vermek adına 9 Şubat 1934 tarihinde imzaladıkları dostluk ve işbirliği antlaşması.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Sermaye: Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital, meta, resülmal.

    Salt-I: 26 Mayıs 1972'de Amerika Başkanı Richard Nixon ile Sovyetler Birliği Komünist Parti Genel Sekreteri Leonid Brejnev arasında Moskova'da imzalandı. SALT-I Antlaşması, Amerika ile Sovyet Rusya arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası oldu. Bu antlaşmadan üç gün sonra ABD ile SSCB arasındaki münasebetlerin temel ilkeleri belirlendi. ABD ve SSCB, SALT-I Antlaşması'yla nükleer silahsızlanma konusunda önemli bir adım attı. Bu antlaşma, Helsinki Deklarasyonu'nun yolunu açacaktı.

    Deklarasyon: Bildirme, duyurma, ilan etme, haber verme.

    Stalingrad Kuşatması: II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde, Mihver ordularıyla Kızıl Ordu arasında, SSCB'nin Volga Nehri'nin denetimini sağlayan ve Kafkasya bölgesinden gelen petrolün işlendiği önemli sanayi şehri Stalingrad için yapılan savaş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü