Eğitim Sitesi

Baffy-Baffıe Nedir? Baffy-Baffıe Hakkında Kısaca Bilgi

Baffy-Baffıe Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Baffy-Baffıe:

Dayanıklı ağaçtan yapılmış ve günümüzde halen kullanılmakta olan 3 veya 4 numaralı wood'a benzeyen club'dır. Bu club'ın en önemli özelliği, fairway'den yapılan yüksek atışlar için uzun bir yüze sahip olmasıdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Tolerans: Topun vuruş sırasında doğru şekilde hizalanmamış olmasına rağmen club'ın mükemmel şekilde yönlendirebilmesi durumudur.

    Fade: 1. Topa hedef doğrultusunda clockwise spin etkisiyle soldan sağa doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir.) Yönler, sağ ya da sol elle oynayan oyuncular için birbirinin tersidir. 2. Sağ elini kullananlar için, topun soldan sağa doğru hafif kavis yaparak atılmasıdır. Sol elini kullananlar için tam tersidir.

    Standart Scratcht Score / S.S.S.: Golf oyunun çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Greensome oyununa çok benzer. Tek farkı ikinci vuruşların diğer eşler tarafından zorunlu olarak yapılmamasıdır. Eşlerden biri tek numaralı çukurların, diğeri ise çift numaralı çukurların zorunlu ikinci vuruşlarını yaparak oyunu devam ettirirler ve daha sonra da yine sıra düzeni içerisinde başlanan çukuru tamamlarlar. Bu oyunda yine Greensome da olduğu gibi üç değişik sistemle de oynanabilir.

    Waggle: Address de vuruş durumuna geçmeden önce club başının top arkasındaki sallama konsantrasyonu hareketidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü