Eğitim Sitesi

Artemis Nedir? Artemis Hakkında Kısaca Bilgi

Artemis Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Artemis:

Eski Yunan'da toprağı ve bereketi simgeleyen avcı ana tanrıçadır. Sembolü ok ile altın yay, geyik ve hilaldir. Eski Roma'daki karşılığı Diana'dır.

 

Sanat Terimi Olarak Artemis:

Roma'daki adı Diana, Zeus ile Leto'nun kızı. (Phoebe olarak da bilinir.) Apollon'un ikiz kız kardeşi, vahşi doğa tanrıçası.

 

Mitoloji Terimi Olarak Artemis:

Zeus ile Leto’nun kızı. Apollon’un kız kardeşi. Kardeşinden bir kaç dakika önce doğup Apollon’un doğumu sırasında annesine yardım etmiş.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Fes: Fas Kenti'nde üretilip buradan öteki İslam ülkelerine yayılan kırmızı yün keçeden üretilen tepesinde püskülü bulunan başlıktır. Osmanlı Devleti'nde II. Mahmut tarafından 1828 yılında devlet memurları için zorunlu tutulmuştur. 1925 yılında çıkarılan bir yasayla da giyilmesi yasaklanarak yerine şapka kabul edilmiştir.

    Derviş: 1. Farsça'da dilenci anlamına gelen bir sözcüktür. Tasavvufta ise, bir tarikata girerek, Dünyanın maddi olanaklarından elini eteğini çekerek yoksulluğu seçen, bir tarikat şeyhine bağlanıp tekkede hizmet eden, çile dolduran ve ibadetle nefsini terbiye eden kimsedir. Dervişlikte amaç insanın yüreğini arındırarak olgunlaşması ve Allah'ın rızasına ulaşmaktır. 2. Bir tarikata girmiş, o tarikatın töre ve yasalarına bağlı kimse.

    Vezir: Osmanlı imparatorluğu'nda devletin bakanlık, valilik gibi yüksek görevlerinde bulunan ve paşa sanını taşıyan kimselere verilen ad. Sadrazamlıktan sonra gelen en yüksek rütbe. (Vezirler arasında da rütbe farkı vardı).

    Tiranlık: Eski Yunan'da yasa veya kanunlara uygun olmayan bir şekilde, hükümetin başına geçen bir tiran tarafından yönetilen hükümet şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü