Eğitim Sitesi

Apolar Kovalent Bağ Nedir? Apolar Kovalent Bağ Hakkında Kısaca Bilgi

Apolar Kovalent Bağ Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Apolar Kovalent Bağ:

Aynı iki atom arasında ortak kullanılan elektronlar iki atom tarafından aynı oranda çekildiği için bir kutuplaşma oluşmaz. Bu tür kovalent bağlara apolar kovalent bağ denir.

Pole: kutup
Polar: kutuplu
Apolar: kutupsuz

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Apolar Kovalent Bağ:

Aynı cins ametal atomları arasında oluşan kovalent bağdır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Yoğunlaşma Sıcaklığı: Gaz halindeki bir maddenin ısı enerjisi vererek sıvı hale geçmeye başladığı sıcaklık noktasına yoğunlaşma sıcaklığı denir.

    Kütle (m): Madde miktarına kütle denir. Bir cismin sahip olduğu değişmez madde miktarıdır. Kütle birimleri kilogram ve (kg) ve gram (g) dir.

    Santrifüj: Santrifüj, genellikle elektrikli bir motor yardımıyla sabit eksenli, dairesel dönme hareketi gerçekleştiren bir laboratuvar aletidir.Dönme gücüne göre için bulunan katıyı parçacıklar haline dönüştürme özelliğine sahip cihazlar arasındadır. dersimiz.com Santrifüj, bir motorla olağanüstü bir dönme hareketi verilen ve bir sivi içinde süspansiyon hatta emülsiyon halindeki kati parçaciklara (hücreler, alyuvarlar, bakteriler) merkezkaç kuvvet uygulayarak ayrismalarini saglayan laboratuvar aletinin adıdır. Cihaz dakikada 10000 devire kadar çıkarak dönme hareketini istenilen dakika kadar çevirir ve istenilen maddeyi ayrıştırır.

    Soğutma Etkisi: Buharlaşma olan ortamda, ortalama kinetik enerjileri fazla olan moleküllerin sıvıdan, gaz fazına geçmelerinden dolayı ortamın kinetik enerjisinin azalması yani ortamın soğuması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü