Eğitim Sitesi

Apetalous Nedir? Apetalous Hakkında Kısaca Bilgi

Apetalous Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Apetalous:

Bazı çiçeklerde, fındık, ceviz ve antep fıstığının dişi çiçeklerinde olduğu gibi, taç yapraklar bulunmaz. Corollası olmayan çiçeklere apetalous denir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Buğday: Gramineae familyasından, insan beslenmesinde kullanılan kültür bitkileri içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından ilk sırayı alan, dünya nüfusunun yaklaşık % 35 inin ve 50 ülkenin temel besini olan, makarnalık, ekmeklik ve bisküvilik türleri bulunan, dünya da yıllık yaklaşık 600 milyon ton üretimi yapılan bir tahıl türü.

    Tepal: Çanak ve taç beraberce çiçek örtüsünü oluştururlar ve 3. ve 4. halkada bulunan erkek ve dişi organları korurlar. Bazı çiçeklerde çanak ve taç yapraklar aynı özelliktedirler. Böyle çiçeklerin çiçek örtüsüne perigone ve perigonu oluşturan her bir yaprağa da tepal denir. Örneğin, ıspanak çiçeklerinde çanak ve taç yaprakların ikiside yeşil renktedir. Dişi organ tepecik (sitigma), dişicik borusu (style) ve yumurtalık (ovary) olmak üzere 3 kısımdan oluşur.

    İnperfect: Yalnız erkek veya yalnız dişi organı olan çiçeklere ise kusurlu (inperfect) çiçekler denir. Hem erkek hem de dişi organı olan kusursuz çiçekler iki eşeyli veya iki cinsli(erdişi, erselik, monoklin, hermafrodit (bisexual) çiçekler denir. Domates, biber, patlıcan gibi sebze türleri ve elma, armut, erik, şeftali, portakal gibi meyve türleri erselik çiçeklere sahiptirler.

    Dara: Bir aracın, vagonun, ambalaj kabının boş olarak ağırlığı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü