Eğitim Sitesi

Absisyon Tabakası Nedir? Absisyon Tabakası Hakkında Kısaca Bilgi

Absisyon Tabakası Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Absisyon Tabakası:

Yaprak sapının dip kısmında yer alan, birbiriyle gevşek olarak bağlantılı, ince duvarlı hücrelerden oluşan özel bir tabaka. Bu hücre tabakası, yaprağın bağlantısını zayıflatır ve yaprak dökümüne olanak verir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aktif Taşıma: 1. Hücre zarından molekül ve iyonların taşıyıcı molekülar acılığıyla ve enerji harcayarak az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçmeleridir. Enerji, hücrede bulunan ATP’den sağlanır. Şeker, aminoasit ve demir, sodyum, potasyum, hidrojen, kalsiyum gibi iyonlar; özellikle elektrolitler bu yolla taşınır. 2. Yarı geçirgen bir zarda maddelerin az yoğun ortamdan çok yoğun ortama enerji harcayarak geçmesi olayıdır. 3. Bir maddenin, enerji harcanmasını gerektiren bir işlemle hücre membranı aracılığıyla, yoğunluk farkına bağlı olarak içe ya da hücre dışına taşınması. 4. Maddelerin ATP harcanarak kofullar yardımıyla veya taşıyıcı proteinler aracılığıyla derişimlerinin az olduğu ortamdan çok olduğu ortama doğru zardan taşınması.

    Ampirik Sınıflandırma: Suni sınıflandırma. Canlıların dış görünüşlerine bakılarak yapılan sınıflandırmaya ampirik sınıflandırma denir.

    Heterotrof Canlılar: Kendi besinini üretemeyen, ortamdan hazır alan canlılardır. Tüketiciler de denir. Üçe ayrılır. 1- Holozoik Beslenenler 2- Çürükçül Beslenme (Saprofitler) 3- Birlikte yaşama (Simbiyotik İlişkiler)

    Ortogenez: Belirli bir yöndeki evrimsel ilerleme. Düz hatlı evrim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü