Eğitim Sitesi

Yaygın Eğitim Nedir? Yaygın Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Yaygın Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yaygın Eğitim:

Örgün eğitim olanaklarından hiç yararlanmamış durumda olanlara, gittikleri okullardan erken ayrılanlara ya da örgün eğitim kurumlarında okumakta olanlara ve meslek dallarında daha yeterli duruma gelmek isteyenlere uygulanan eğitim.

 

Üniversite Terimi Olarak Yaygın Eğitim:

Toplumun her kesiminde ve değişik alanlarda bilgi ve beceri kazandırma amacı güden bir eğitim-öğretim türüdür.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bellek Destekleyici: Genellikle yeni, bilinmeyen bilgiler ile çok iyi bilinen sözcük, fikir ya da imajların birleştirilmesi esasına dayalı, bilginin daha kolay hatırlanmasını sağlayan teknikler.

    Karşılaştırmalı Eğitim: Eğitim sorunlarının daha geniş bir çerçeve içinde ele alınması ve kavranması amacıyla değişik ülkelere ilişkin eğitim kuram ve uygulamalarını inceleyen eğitim dalı.

    Eğitim (Terbiye): Arapça Rübüv'den türeme; besleme, büyütme, yetiştirme; education->Latince educare'den türeme, benzer anlamda. Yalnız bilgi ve beceri değil, istendik tutum ve davranış da kazandırmak amacıyla yapılır.

    Eğitim Yönetimi: 1. Bir eğitim kurumuna ilişkin bütün işlerin denetimi ve yürütülmesi. 2. Okulun, malî ve işletmeyle ilgili konular dışında, öğretmen ve öğrenciler, öğretim programı ve yöntemleri, ders araç ve gereçleri, kılavuzluk, kol etkinlikleri gibi doğrudan doğruya öğretimle ilgili çalışmalarının denetimi ve yürütülmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü