Eğitim Sitesi

Yaprak Tutucular Nedir? Yaprak Tutucular Hakkında Kısaca Bilgi

Yaprak Tutucular Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Yaprak Tutucular:

Süzgeçlerin giriş ağızlarına takılan yaprak, gibi yağmur sistemini tıkayacak malzemelerin girmesini önleyen ürünlerdir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Pleksiglas: Metakrilik reçine esaslı sıcak su içinde ya da etüvde ısıtılarak kolayca şekillendirilebilir, hafif kırılmaya karşı camdan daha dayanıklı ancak kolay çizilebilir, ısıya dayanıksız, saydam ya da yarı saydam plastik cam.

    Röper: Bir doğrultuyu, bir düzeyi, bir yüksekliği belirlemek veya yeniden bulmak üzere bir duvar, jalon ya da arazi üzerine konulan işaret.

    Loft (Loft Daire): Şehir merkezinde bulunan genelde iş ve yaşam mekanının birleştirildiği, asma katlardan oluşan, geniş bir pencere detayına sahip olan endüstriyel yapıların geniş hacimlerine ev düzenlemesi getirilmiş halidir. Loft daireler, stüdyo evlere benzer.

    Kilim: Türk el dokuma sanatlarından en önemlilerindendir. Günümüze kadar devamlılığını sürdürebilmiştir. El dokuması kilim denilince akla ilk Türk kilimleri gelmektedir. En önemli sebebinin göçebe Türklerin kilimi her yerde kullanabilmeleri ve dokumasının her yerde yapılabilmesidir. Kilim, ince bir halı tipidir. Diğer halılardan çok daha kısa bir süre içinde ve çok daha ucuz üretilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü