Eğitim Sitesi

Tecrit Nedir? Tecrit Hakkında Kısaca Bilgi

Tecrit Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tecrit:

Ayırma, ayrı bir tarafta tutma.

 

Hukuk Terimi Olarak Tecrit:

Bir insanın dış dünyadan koparılarak kendi haline bırakılması olayıdır. İlişkide bulunduğu topluluktan çıkarmak, sosyal ekonomik ve kültürel olarak yalnızlığa terk etme halidir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Tecrit:

Ayırma.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Papirüs: Eski Mısırlıların Papirüs bitkisinin saplarından yaptıkları kağıt.

    İstibdat (Baskı): 1-Tek bir yöneticinin toplumu baskı altında yönetmesine dayanan düzendir. II. Abdülhamit'in 1878'den 1908'e kadar ülkeyi idare ettiği döneme de bu ad verilir. 2-Uyruklarına hiçbir hak ve özgürlük tanımayan sınırsız monarşi, despotluk.

    Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi): Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.

    İkta: 1. Bir kişinin mülkiyetinde olmayıp devlete ait olan toprakların vergilerinin veya gelirlerinin asker veya sivil erkâna hizmet ve maaşlarına karşılık verilmesi. 2. Belirli ölçülerdeki bir arazinin, hizmet karşılığı olarak bir kimseye verilmesi. 3. Asker veya sivil erkâna, devlete hizmetlerinin karşılığı olarak, yani maaşlarına karşılık verilmesi olarak tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü