Eğitim Sitesi

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Nedir? Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Hakkında Kısaca Bilgi

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi):

Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Eskiçağ: İnsanlık arihinde yazının bulunuşuna kadar geçen süre.

    Manda: 1- Yabancı bir devletin güdümü altına girmek, egemenlik kaybı. 2- Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bazı az gelişmiş ülkeleri kendi kendilerini yönetecek seviyeye gelinceye kadar Milletler Cemiyeti adına yönetmek için bir büyük devlete verilen vekillik.

    Çifthane Sistemi: Bu sisteme göre devlet, kırsal toplumu ve ekonomiyi, tahıl üretilen topraklara el koyup bunları tapu sistemi çerçevesinde köylü ailelerine (hane) dağıtarak örgütlüyordu. Teorik olarak bir çift öküze sahip olan her haneye, hanenin geçimini ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlayacak büyüklükte bir arazi (çiftlik) veriliyordu. Devletin koruyup devam ettirmeye çalıştığı temel fıskal birim buydu. Yarım çiftlikten daha azına sahip olan haneler veya bekâr köylüler bennâk ve mücerredi (veya kara) olarak ayrı bir kategoriye sokuluyor ve daha düşük çift vergisine tabi tutuluyorlardı. fiskal: 1. Hazineye ilişkin. 2. Vergiye ilişkin bennâk: Çift vergisi yükümlüsünün, kendisiyle bir evde oturan oğullarına, evlendikleri zaman verilen ad. mücerredi: Evlenmemiş, bekâr

    Nümizmatik: Nümizmatik veya meskûkât. Para bilimidir. Eski paraları inceleyerek, toplumların ekonomik yapısı hakkında bilgi verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü